Paras CRM Gmailiin

Gmail muuttuu helposti toimivaksi CRM-järjestelmäksi, jolla teet oikeaa tulosta. Me vertailimme parhaat CRM-järjestelmät, jotka on tarkoitettu Gmailia varten.

Markus Siltala
Markus Siltala
Päivitetty: 9.2.2022

Suosittelemamme CRM-järjestelmät yrityksellesi

Pipedrive

Arvio:
5/5

*Ilmainen 40-vrk kokeilujakso.

Pipedrive on myynnin CRM. Myyntityökalut, raportointi ja analytiikka nostavat myyntisi uusiin ennätyksiin.

Freshworks CRM

Arvio:
5/5

*Ilmainen 14-vrk kokeilujakso.

Kokonaisvaltainen ja fiksu ratkaisu liidien tehokkaampaan hallinointiin ja konvertointiin.

Keap

Arvio:
5/5

*Ilmainen 14-vrk kokeilujakso.

Ruohonjuuritason CRM, joka tarjoaa korkealaatuista teknologiaa ja työkaluja asiakashallintaan.

Monday.com

Arvio:
5/5

*Ilmainen  yksityishenkilöille.

Monday.com tarjoaa projektinhallintatyökalut ja CRM-järjestelmän samassa paketissa.

“Suositellut listaus” tarkoittaa, että siinä esiintyvät tahot saattavat tarjota palkkion crmjärjestelmä.com sivustolle sijoitusta vastaan.

Gmail on CRM-järjestelmänä saattaa aluksi kuulostaa uskomattomalta, mutta totta se on. Yli 4 miljoonaa yritystä maailmanlaajuisesti käyttää Gmailia asiakashallinta tarkoituksessa. Gmail kuuluu hakukonejätti Google palveluihin, joten se tuskin tulee häviämään pitkään aikaan. Siksi onkin turvallista sanoa, että Gmail CRM on yksi helppokäyttöisimmistä CRM ratkaisuista, jonka saa käyttöön heti.

Googlen palvelut on luotu maksimaalista käyttökokemusta varten, jotta jokaisen internetin käyttäjän on helppo käyttää palveluita. Kun yhdistetään helppokäyttöinen CRM Googlen tarjoamaan Gmail sähköpostipalveluun saadaan sellainen kokonaisuus, joka päihittää monet muut Excel ratkaisut mennen tullen.

On hyvin todennäköistä, että jo nyt käytät Gmailia asiakasviestintään, myyntiin tai ylipäänsä asiakkaiden kontaktointiin, joten miksi et ottaisi maksimaalista potentiaalia irti siihen tarkoitettujen asiakashallintajärjestelmien avulla.

Seuraavaksi esittelemme kolme parasta CRM-järjestelmää, jotka on tehty Gmail sovellusta varten.

Streak (täysi yhteensopivuus)

Streak on tuttu perinteisistä pilvipohjaisista CRM-järjestelmä toimittajista. He tarjoavat myös täyden integraation Gmail sähköpostiviesti sovellusta varten. Tämä tarkoittaa, että CRM on yhteensopiva myös monien muiden G-suite palveluiden kanssa.

Idea palvelun takana on yksinkertainen. Monet yritykset käyttävät jo nyt Gmailia asiakasviestintään, joten miksi ei vietäisi käyttökokemusta vielä pidemmälle. Streak tuo suoraan Gmailiin myyntiputket, liidien tunnistus tykökalut ja paljon muuta yhdellä napin painalluksella.

Mukana tulee myös suodatin, haku ja lajittelufunktiot, jotka auttavat keräämään ja pilkkomaan asiakasdataa, jotta niiden analysointi on helpompaa.

Kokeilimme palvelua itse ja hämmästyimme miten helppoa, mutta ennen kaikkea tehokasta palvelun käyttäminen on. Saat CRM-järjestelmän suoraan Gmailiisi ja pystyt seuraamaan potentiaalisia asiakkaita, nykyisiä asiakkaita ja tunnistamaan liidejä tehokkaasti. Pystyt myös kommunikoimaan oikealla ajalla myyntisuppilossa olevien asiakkaiden kanssa.

Heikkona puolena ehkä mainitsisimme ominaisuuksien olevan melko karvalakki tasolla, eli kaikki tarvittavat asiakashallintaan liittyvät työkalut löytyvät, mutta räätälöidympää mukautettavuutta ei ole saatavilla.

Omaan hintaluokkaansa kuitenkin ehdoton ykkösvalinta, mikäli etsit Gmailiin tarkoitettua CRM:ää.

Hinnoittelu:

 • Streak tarjoaa ilmaisen perusversion kaikille käyttäjille. Ominaisuudet ovat kuitenkin melko pelkistettyjä.
 • Professional suunnitelma maksaa 49 euroa kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain
 • Enterprise suunnitelma maksaa 129 euroa kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain.

Pipedrive (sivupalkki integraatio)

Pipedrive on myös tuttu yksi CRM markkinoiden kärkinimistä. He ovat mukana myös kehittämässä täysin uudenlaista CRM kokemusta luomalla uusia lisäosia ja selain laajennuksia. Yksi näistä laajennuksista on Chromeen asennettava Gmail-Pipedrive integraatio.

Selainlaajennus auttaa myyntitoimenpiteiden ajastamisen, muistiinpanojen tekemisen ja nopean yhteystietojen lisäämisen Gmailista Pipedriveen.

Kokeilimme itse Pipedriven tarjoamaa laajennusta, joka oli mielestämme erinomainen. Kun selainlaajennus on käytössä, näet suoraan henkilön kanssa käydyt kaupat ja viestinnät, kun avaat keskustelun.

Kyseessä ei kuitenkaan ole täysi integraatio kuten aikaisemmassa esimerkissä, vaan sivupalkkiin ilmestyvä työkalu, joka antaa arvokasta dataa ja auttaa automatisoimaan toimintoja selain tasolla.

Pienemmille yrityksille, jotka etsivät vain pelkkää Gmail CRM:ää voi Pipedrive olla varsin kallis vaihoehto.

Hinnoittelu:

 • Essential paketti 12,50 € kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain. Kuukausittain 15 €.
 • Advanced paketti 24,90 € kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain. Kuukausittain 29 €.
 • Professional paketti 49,90 € kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain. Kuukausittain 59 €.
 • Enterprise paketti 99 € kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain.

Pipedrive tarjoaa uusille asiakkailleen 14 vuorokauden ilmaisen kokeilujakson Essential, Advanced ja Professional paketteihin.

HubSpot (sivupalkki integraatio)

HubSpottiin olet varmasti törmännyt, jos olet tutkiskellut CRM-järjestelmiä jo etukäteen. HubSpot on yksi maailman suurimmista CRM-palveluiden tarjoajista, joten on vähintäänkin reilua, että he tarjoavat myös tuen Gmailin käyttäjille.

Kokeilimme HubSpotin ilmaista versiota CRM-järjestelmästä, joka tarjoaa myös Gmail integraation. Käyttäjä saa perinteisen ”workflow” laajennuksen ja samalla voi seurata sähköpostiviestintää, luoda sähköpostipohjia, automatisoida viestejä ja ajastaa esimerkiksi tapaamisia tai palavereja.

Ilmaisesta versiosta emme olleet vakuuttuneita, sillä monet markkinointiin ja myyntiin liittyvät ominaisuudet, joita olisimme kaivanneet, puuttuivat. Nämä kuitenkin ovat saatavilla, mielestämme melko tyyriissä lisä paketissa.

Miinuksen antaisimme laskutuspolitiikasta, sillä asiakkaan on maksettava kuukausittain, eikä vuosittaista laskutusta ole saatavilla.

Hinnoittelu:

 • Perinteinen Hubspotin basic versio on ilmainen ja käyttäjämäärä on rajaton.
 • Lisäosia sisältävät premium versio maksaa 50 euroa kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus kuukausittain. Sisältää Marketing Hub, Sales Hub ja Service Hub paketit.
 • Kokonaisvaltainen CMS maksaa alkaen 300 euroa kuukaudessa (bundle), laskutus kuukausittain
 • Kaikki yhdessä Starter paketti maksaa 113 euroa kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus kuukausittain.

Gmail CRM on kokeilemisen arvoinen

Hyvin suurella todennäköisyydellä käytät tälläkin hetkellä asiakasviestintään juuri Gmailia. Miksi et ottaisi ilmaista kokeilujaksoa jostakin CRM-palvelusta ja huomata itse sen hyödyt. Jo muutaman sadan euron investointi kuukaudessa voi tuoda merkittäviä tulevaisuuden tuottoja, mikäli potentiaali valjastetaan oikein.

Oikeaan aikaan vuorovaikuttaminen oikealla tavalla Gmailin kautta parantaa asiakastyytyväisyyttä, tuo lisää myyntejä ja ennen kaikkea uusia asiakkaita.

Pikaopas Pipedrive-järjestelmän Käyttämiseen

Vältä tekemästä samoja virheitä joita 99% pk-yrityksistä tekee ja ala parantamaan myyntiäsi heti tämän ilmaisen oppaan avulla.

Mitä lukijat ovat sanoneet tästä pikaoppaasta

Meillä oli pitkään 30% konversio kauppoihin kun soittelimme liideillemme, luulin että se oli kovaa tasoa. Nyt se on yli 50% ja koitamme laskea prospektien hankkimisen kustannuksia. Kiitos tästä oppaasta, se on ollut mittaamattoman arvokas.
Ville Kinnunen
Myyntipäällikkö
PK-yrityksemme suunta on muuttunut tämän oppaan myötä. En tiennyt tälläisten järjestelmien olevan olemassa ja näin mukautuvia.
Petri Männistö
Liiketoimintakonsultti

Lataa ILMAINEN Pikaopas Pipedriveen

Kerro vain mihin haluat, että lähetämme oppaan.


Kyllä kiitos, minulle saa lähettää sähköpostia. *


Markus Siltala
Markus Siltala

Markus Siltala on ehtinyt työskennellä lähes kymmenen vuotta crm-ohjelmistoja kehittävässä yhtiössä. Muutama vuosi sitten, hän ryhti konsultiksi, joka tarjoaa apua erilaisten crm-järjestelmien valitsemisessa ja integroinnissa. Markukselle kaikki crm-järjestelmiin liittyvät käsitteet ovat tuttuja, mutta hän kertoo, kuinka nopeasti myös ohjelmistot kehittyvät.

SaaS ohjelmistojen hyödyksi hän sanoo, joustavuuden, hinnan ja tehokkuuden.

Hän painottaa kuinka tärkeää oikean crm-järjestelmän valitseminen on. Crm on monelle yritykselle koko punainen lanka, jonka tarjoamaa dataa analysoidaan välillä liian kevyesti.