HubSpot CRM kokemuksia ja arvostelut

HubSpot CRM on höyhenen kevyt järjstelmä, joka on suosittu helppokäyttöisyyden ja sen edullisen hinnan takia. Tämä on yksi parhaimmista CRM vaihtoehdoista etenkin pieneille ja keskisuurille yrityksille tai myynti tiimeille tai kenelle tahansa joka tarvitsee asiakkuudenhallintajärjestelmää.

Paras vaihtoehto Hubspotille

Pipedrive

Arvio:
5/5

*Ilmainen 40-vrk kokeilujakso.

Markus Siltala
Markus Siltala
Päivitetty: 10.3.2023
Tästä syystä voit luottaa meihin
Crmjärjestelmä.comissa teemme töitä sen eteen, jotta sinä saat aina ajankohtaista ja luotettavaa tietoa sivuiltamme. Tarkistamme jatkuvasti sivustojemme vanhaa sisältöä ja päivitämme niitä ajankohtaiseksi. Kirjoittajat ovat taustatarkistettuja asiantuntijoita, jotka ovat työskennelleet yritysten järjestelmien parissa pitkään.

Kun HubSpotin ilmainen CRM järjestelmä lanseerattiin ja myynnin työkalut lisättiin vuonna 2014 kasvoi yrityksen suosio räjähdysmäisesti. He laajensivat nopeasti pelkän markinoinnin työkalun myös yleiseksi myynnin työkaluksi ja nyt jopa asiakaspalvelun ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Tässä artikkelissa käymme läpi kokemuksia ja arvosteluita jotka liittyvät juuri tähän uuteen vuonna 2014 lanseerattuun myynnin ja markkinoinnin työkaluun.

Hyvät ja huonot puolet HubSpot CRM-järjestelmässä

HubSpot CRM:n avulla on helppo hallita ja organisoida sekä pitää kirjaa yrityksen myynti funneleista, mutta kuten kaikilla tuotteilla tai palveluilla myös tässä CRM järjstelmässä on vahvuuksia ja heikkouksia.

Suurin vahvuus on se, että halvin CRM tilaus on ilmainen.

HubSpotin mukaan CRM käyttö on ilmaista nyt ja aina vaikka et olisi maksava asiakas. Ei pelkästään se, että palvelu on ilmainen, mutta se pitää sisällään loputtoman määrä käyttäjiä. 

Tämä tarkoittaa että voit lisätä koko myynti- tai markkinointi tiimisi tähän järjestelmään.

Erityismaininta myös vahvuuksista kuuluu HubSpotin chat työkalulle, joka on myös maksuton. Voit lisätä verkkosivustollesi maksuttoman chätin joka parantaa konversioitasi kun voit käydä keskusteluja asiakkaidesi kanssa reaaliajassa kun he etsivät palvelua tai ratkaisua ongelmiinsa.

Tämän chat työkalun käyttö on helppoa ja sen asentaminen onnistuu nopeasti. Yksinkertainen järjestelmä mahdollistaa tehokkaamman online liikenteen seuraamisen. 

Voit ottaa vastaan tarjouspyyntöjä suoraan reaaliajassa.

Muita hyötyjä ovat asiakkuudenhallinta. Saat seurattua reaaliajassa missä kohtaa myyntipolkua asiakkaasi ovat ja voit asettaa hälytyksiä ja tavoitteita seurataksesi asiakkaiden toimintaa. 

Gmail -lisäosa laajennusten avulla voit myös seurata sähköpostiesi avaamisia ja klikkauksia. Ilmaisessa versiossa kuitenkin voit nähdä vain ensimmäisen 7 vuorokauden ajan kuka avaa sähköpostisi, tämän jälkeen joudut maksamaan palvelusta.

Maininnan vahvuuksista tämä crm järjstelmä saa vielä mukautumisesta. Voit mukauttaa tätä järjestelmää loputtomasti ihan miten haluat. Näin voit luoda juuri sinun organisaation näköisesi CRM järjestelmän parhaimmillaan maksutta.

Hubspotin järjstelmä soveltuu myös erinomaisesti kaikkiin integraatioihin. Voit käyttää keräämääsi dataa myös markkinoinnin apuna  eikä se vaikuta muihin jo olemassa oleviin järjstelmiin kuten SFDC:hen tai Microsoft Dynamicsiin. Niitä voi siis käyttää samanaikaisesti.

Myös heikkouksia löytyy

Koska HubSpot CRM on varsin uusi tulokas verrattuna moneen muuhun markkinoilla olevaan CRM tekijään on ominaisuuksilla selviä rajoitettita. Kuitenkin Hubspot keskittää jatkuvasti resursseja palvelun kehittämiseen ja uusien työkalujen innovoimiseen joita tehdään säännöllisesti.

Koska HubSpot CRM on hyvin kevyt saattaa se koitua myös ongelmaksi etenkin suuremmille organisaatioille joiden kasvua HubSpotin CRM ratkaisu ei välttämättä tue.

Myös heikkoutena voidaan mainita verrattuna muihin järjstelmiin se, että HubSpot ei ole välttämättä tarpeeksi joustava. Vaikka ominaisuuksia on paljon ja järjestelmää voi kustomoida ei se silti toimi monimutkaisissa ja suurissa organisaatioissa jos he etsivät spesifejä ominaisuuksia.

HubSpot CRM vs Salesforce

Kuten muissakin yritystoiminnoissa myös CRM järjstelmissä pitää valita tarkasti, jotta maksimoidaan koko organisaation potentiaali.

HubSpotin mukaan heidän CRM ei välttämättä ole suunniteltu kilpailemaan Salesforcen kanssa. Itse asiassa heillä on siihen integraatio, joka tarkoittaa että vaihtoehtoisuuden sijaan voi hyödyntää molempia samanaikaisesti.

Tämän ominaisuuden myötä moni käyttää HubSpot CRM:ää, mutta on integroinut siihen Salesforcen lisäosan joka tuo riittävästi lisäominaisuuksia.

Kuitenkin joissakin tapauksissa Salesforce saattaa olla laajempi ja parempi kokonaisuus tehokkaalle CRM järjestelmälle kuin HubSpot.

HubSpot myynnin työkalut

Vaikka HubSpot CRM pitää sisällään monta perinteistä työkalua joilla pääset alkuun ei sitä silti käytetä yksinään. Jos aiot ottaa käyttöön CRM järjstelmän on parempi aloittaa käyttämään myös muita myynnin työkaluja.

Tässä on nopea yhteenveto myynnin työkaluista jotta pääset alkuun:

HubSpotin myyntityökalut ovat kehittyneet merkittävästi viimevuosina. Voit ottaa käyttöösi useita apuvälineitä kuten sähköposti pohjia, snippettejä, tapaamisia, prosepekteja, funneleita, documentteja ja hälytyksiä sekä tehtäviä.

Voit aloittaa ilmaiseksi, mutta myöhemmin joudut maksamaan

HubSpot on ilmainen, mutta ennemmin tai myöhemmin huomaat, että myyntisi tai markkinointi tarvitsee lisävoimia ja työkaluja avukseen. 

Suurin osa työkaluista on käytössä ilmaiseksi, mutta niissä on käyttörajoituksia kuukausitasolla. Noin 50 eurolla kuukaudessa per käyttäjä pääset käsiksi kaikkiin premium työkaluihin ja korkeimmilla rajoituksilla jotka riittävät helposti pienemmälle organisaatiolle.

Isommissa ja monimutkaisemmissa organisaatiossa tarvitse laajemman skaalan optioita, johon tulee vielä lisää ominaisuuksia, mutta myös hintakin on sen mukainen.

Maksullisissa versioissa HubSpot CRM:ää pääset käsiksi myös sellaisiin työkaluihin joilla voit tehdä myynti ja kontaktointi toimenpiteitä suoraan järjstelmän sisältä.

Pikaopas Pipedrive-järjestelmän Käyttämiseen

Vältä tekemästä samoja virheitä joita 99% pk-yrityksistä tekee ja ala parantamaan myyntiäsi heti tämän ilmaisen oppaan avulla.

Mitä lukijat ovat sanoneet tästä pikaoppaasta

Meillä oli pitkään 30% konversio kauppoihin kun soittelimme liideillemme, luulin että se oli kovaa tasoa. Nyt se on yli 50% ja koitamme laskea prospektien hankkimisen kustannuksia. Kiitos tästä oppaasta, se on ollut mittaamattoman arvokas.
Ville Kinnunen
Myyntipäällikkö
PK-yrityksemme suunta on muuttunut tämän oppaan myötä. En tiennyt tälläisten järjestelmien olevan olemassa ja näin mukautuvia.
Petri Männistö
Liiketoimintakonsultti

Lataa ILMAINEN Pikaopas Pipedriveen

Kerro vain mihin haluat, että lähetämme oppaan.


Kyllä kiitos, minulle saa lähettää sähköpostia. *


Markus Siltala
Markus Siltala

Markus Siltala on ehtinyt työskennellä lähes kymmenen vuotta crm-ohjelmistoja kehittävässä yhtiössä. Muutama vuosi sitten, hän ryhtyi konsultiksi, joka tarjoaa apua erilaisten crm-järjestelmien valitsemisessa ja integroinnissa. Markukselle kaikki crm-järjestelmiin liittyvät käsitteet ovat tuttuja, mutta hän kertoo, kuinka nopeasti myös ohjelmistot kehittyvät.

SaaS ohjelmistojen hyödyksi hän sanoo, joustavuuden, hinnan ja tehokkuuden.

Hän painottaa kuinka tärkeää oikean crm-järjestelmän valitseminen on. Crm on monelle yritykselle koko punainen lanka, jonka tarjoamaa dataa analysoidaan välillä liian kevyesti.