Ilmainen CRM

Ilmainen CRM on hyvä tapa päästä kokeilemaan miten asiakashallintajärjestelmät toimivat. 

Kun CRM-tietojärjestelmästä ei tarvitse maksaa, on huomattavasti helpompaa ja mielekkäämpää tutustua sen ominaisuuksiin. Näin pystyt hieman itse päättelemään mitkä kaikki ominaisuudet tulevat olemaan tarpeellisia.

CRM:ää ei vain liitetä osaksi organisaatiota vaan se pitää integroida ja integraatiossa tarvitaan syvällinen ymmärrys siitä, miten CRM-järjestelmä toimii. Parhaimman ja selkeimmän ymmärryksen kokonaisuudesta saa esimerkiksi ilmaisen kokeilujakson avulla.

CRM-järjestelmiin tutustumista ei kannata katsoa ajan tuhlauksena. Hyvällä CRM-järjestelmällä on suuri positiivinen vaikutus yrityksen jokapäiväiseen toimintaan.

Listasimme 5 parasta ilmaista CRM-järjestelmää.

Markus Siltala
Markus Siltala
Päivitetty: 10.3.2023
Tästä syystä voit luottaa meihin
Crmjärjestelmä.comissa teemme töitä sen eteen, jotta sinä saat aina ajankohtaista ja luotettavaa tietoa sivuiltamme. Tarkistamme jatkuvasti sivustojemme vanhaa sisältöä ja päivitämme niitä ajankohtaiseksi. Kirjoittajat ovat taustatarkistettuja asiantuntijoita, jotka ovat työskennelleet yritysten järjestelmien parissa pitkään.

Suosittelemamme CRM-järjestelmät yrityksellesi

Pipedrive

Arvio:
5/5

*Ilmainen 40-vrk kokeilujakso.

Pipedrive on myynnin CRM. Myyntityökalut, raportointi ja analytiikka nostavat myyntisi uusiin ennätyksiin.

Freshworks CRM

Arvio:
5/5

*Ilmainen 14-vrk kokeilujakso.

Kokonaisvaltainen ja fiksu ratkaisu liidien tehokkaampaan hallinointiin ja konvertointiin.

Keap

Arvio:
5/5

*Ilmainen 14-vrk kokeilujakso.

Ruohonjuuritason CRM, joka tarjoaa korkealaatuista teknologiaa ja työkaluja asiakashallintaan.

Monday.com

Arvio:
5/5

*Ilmainen  yksityishenkilöille.

Monday.com tarjoaa projektinhallintatyökalut ja CRM-järjestelmän samassa paketissa.

“Suositellut listaus” tarkoittaa, että siinä esiintyvät tahot saattavat tarjota palkkion crmjärjestelmä.com sivustolle sijoitusta vastaan.

5 parasta ilmaista CRM-järjestelmää (kokeilujakso)

Ilmainen CRM-järjestelmä on mahdollisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä. Pyörititpä sitten pientä tai suurempaa yritystä, kannattaa tutustua näihin CRM-järjestelmiin, jotka parantavat yrityksesi tehokkuutta ja tekevät työstä tehokkaampaa ja mielekkäämpää.

Kokeileminen on ilmaista – sinulla ei siis ole mitään tekosyytä olla kokeilematta näitä palveluita.

Freshworks CRM

Freshworks on Freshsales myyntiohjelmasta pohjautuva CRM-järjestelmä, joka yhdistää myynnin ja markkinoinnin työkalut yhdessä tekoälyn kanssa.

Freshworks tarjoaa kolmea erilaista palvelua, jotka ovat myynti pilvi, markkinointi pilvi ja asiakkuuspilvi, joista viimeisin kattaa kaikki CRM työkalut, kuten liidien prospektointi ja sähköpostimarkkinointi.

Saat koko asiakkaan elinkaaren hallintaan yhden työkalun avulla ja voit johtaa prospekteja funneliisi.

Voimme suositella Freshworksin asiakashallintajärjestelmää etenkin myyntipainoisille organisaatioille. Mielestämme myös Basic ja ilmaisella paketilla pääsee pitkälle, kun ylimääräisten ominaisuuksien tarvetta ei ole.

Hinnoittelu:

 • Ilmainen aloituspaketti (ikuinen)
 • Growth paketti 29 euroa kuukausi / per käyttäjä, laskutus vuosittain
 • Pro paketti 69 euroa kuukausi / per käyttäjä, laskutus vuosittain
 • Enterprise paketti 125 euroa kuukausi / per käyttäjä, laskutus vuosittain

Näiden lisäksi saat 21 päivän ilmaisen kokeilujakson maksullisiin paketteihin, jossa saat kaikki ominaisuudet käyttöösi.

Less Annoying CRM

LACRM on suunniteltu kaikki yhdessä paketti pienille yrityksille. Tarjoilla on 30 vuorokauden ilmainen kokeilujakso, josta on helppo siirtyä jatkamaan pienellä kustannuksella varsinaista käyttöä.

Yksinkertaisuudessaan LACRM on tehtävienhallinta, liidien käsittely, kontaktointi ja muistutus työkalu, jonka avulla voit hallita tärkeää dataa asiakkaista ja johtaa heitä läpi myyntifunnelien.

Suosittelemme tätä CRM-järjestelmää pienille 1 – 8 henkeä työllistäville yrityksille. Kustannus on yksi markkinoiden alhaisimmista ja käyttöön saa erinomaisen asiakashallintajärjestelmän kaikilla tarvittavilla ominaisuuksilla.

Hinnoittelu:

Selkeä hinta 15 euroa kuukausi / per käyttäjä, laskutus kuukausittain. Tämän lisäksi uudet asiakkaat saavat ilmaisen 30 vuorokauden kokeilujakson ennen kuin haluavat sitoutua asiakkaiksi.

Method:CRM

Method:CRM on monipuolinen ja korkeasti mukautettava asiakashallintajärjestelmä, jonka saa integroitua suurimpaan osaan työssä käytettävistä ohjelmistoista, kuten kalenterit, sähköpostit ja niin edelleen. Näin dataa ei koskaan tule kirjattua kahdesti.

Ohjelma myös laskee esimerkiksi myyntisuppiloiden tulevaisuuden tuotto-odotukset aikaisemman datan perusteella. Näin on helppo luoda projektioita lyhyen tai pitkäntähtäimen suunnitelmista strategian suhteen.

Eniten Method:CRM palvelua nähdään rakennus-, kirjanpito- ja tuotantoteollisuudessa.

Hinnoittelu:

 • Basic paketti maksaa 25 euroa kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain
 • Pro paketti 44 euroa kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain.

Saatavilla on 30 vuorokauden ilmainen kokeilujakso, johon tulee kaikki ominaisuudet ja työkalut, sekä loputon määrä käyttäjiä. Luottokorttia tai maksutietoja ei tarvitse ilmoittaa, jotta saat kokeilujakson käyttöösi.

HubSpot

HubSpot on hirveästi esittelyjä kaipaa, mutta kyseessä on yksi maailman suurimmista asiakashallintajärjestelmien tarjoajista klassisen SalesForcen lisäksi.

Ilmainen CRM versio, jonka HubSpot tarjoaa mahdollistaa liidien keräämisen, seuraamisen ja funneleiden rakentamisen tehokkaasti. Tarjoilla on myös erinomaiset sähköposti ja markkinointityökalut asiakashallinnan parantamiseksi.

HubSpot on yhteensopiva lähes kaikkien järjestelmien kanssa ja lisää järjestelmäintegraatioita kehitetään jatkuvasti. Näiden lisäksi HubSpot tarjoaa sivuillaan selkeät ohjeet ja ohjevideot ominaisuuksien käyttämiseksi.

Mielestämme HubSpot on paras ilmainen CRM-järjestelmä, jos jatkopaketteja tai skaalaamisen varaa ei oteta huomioon.

Eli monet ominaisuudet vaativat lisäosia ja integraatioita, jotta ne toimivat vaaditulla tavalla. Koska mukautettavuus ei ole yhtä korkea kuin muissa esittelemissämme CRM-järjestelmissä, emme voi suositella tätä palvelua suuremmille tai keskisuurille yrityksille.

Hinnoittelu:

 • Perinteinen HubSpot CRM on ilmainen, mutta käyttäjämäärä on rajoitettu ja ominaisuuksia on karsittu
 • Kokonaisvaltaiseen CRM kokemukseen tarvittavat lisäosat, kuten marketing hub, sales hub ja service hub tuovat lisää hintaa 50 euroa kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus kuukausittain.
 • HubSpotin CMS puolestaan maksaa 300 euroa, laskutus kuukausittain.
 • Kaikki yhdessä (starter Growth Suite) maksaa 113 euroa kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus kuukausittain.

Bitrix24

Bitrix24 on kaikkein tunnetuin ja käytetyin ilmainen CRM-järjestelmä koko maailman mittakaavassa. Lyhykäisyydessään Bitrix24 palvelu tarjoaa pilvessä toimivan asiakashallintajärjestelmän ilmaiseksi jopa 12 käyttäjälle.

Datan koko on kuitenkin ilmaisessa versiossa rajoitettu 5 gigaan, joka täyttyy melko nopeasti jos asiakkaita liikkuu tiuhaan tahtiin.

Ominaisuuksista löytyy kaikki CRM-järjestelmistä tutut myynti- ja asiakassuppiloiden hallinnat, myynnin seuranta, raportointi, tehtävien automatisointi, muistutukset ja paljon muuta.

Se mikä Bitrixistä suosituimmat ilmaisen CRM:än on helppokäyttöisyys. Ulkoasu ja koko käyttöjärjestelmä on rakennettu silmää miellyttäväksi, jossa on helppo navigoida, lisäksi palvelu on integroitavissa helposti moniin järjestelmiin.

Mielestämme kuitenkin helppokäyttöisyydestä huolimatta, joissakin tapauksissa on vaikea löytää oikeita navigaatio moduuleja ja sovellus voi toisinaan töksähdellä.

Hinnoittelu:

 • CRM on ilmainen 12 käyttäjälle 5GB asti.
 • Plus paketti maksaa 55 euroa kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain tai 69 euroa / per käyttäjä, jos laskutus kuukausittain. (max. käyttäjät 6)
 • Project+ paketti maksaa saman verran kuin plus paketti, mutta kattaa jopa 24 käyttäjää.
 • Standard paketti maksaa 79 euroa kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain tai 99 euroa / per käyttäjä, jos laskutus kuukausittain. (max. 50 käyttäjää)
 • Professional paketti maksaa 159 euroa kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain tai 199 euroa / per käyttäjä, jos laskutus kuukausittain. (loputon määrä käyttäjiä)

Ilmainen CRM on hyvä tapa tutustua asiakashallintajärjestelmiin

Yrityksen menestymiseen vaikuttaa monet asiat ja yksi niistä on tehokas asiakashallinta. Asiakashallintaan voi itse vaikuttaa kaikkein eniten, jonka takia sopiva CRM-järjestelmä tarjoaa merkittävää etua.

Me suosittelemme aina jokaista yritystä edes kokeilemaan CRM:ää, koska se on merkittävän tehokas apuväline yrityksen myynti- ja asiakasosaston johtamisessa. Jos palvelu ei miellytä, voit helposti olla tilaamatta sitä lainkaan.

Ilmainen CRM-järjestelmän avulla on helppo kokeilla miten kyseinen asiakashallintajärjestelmä toimisi omassa organisaatiossa tai omalla myyntitiimillä. Esittelemämme palvelut eivät vaadi sitoutumista ja kokeiluaikaa löytyy aina viikoista jopa loputtomiksi ajoiksi.

Pohtiessasi sopivaa CRM:ää kannattaa painottaa tiettyjä osa-alueita, joita palvelulta todennäköisesti kaipaat.

Kiinnitä huomiota:

 • Helppokäyttöisyyteen
 • Ominaisuuksiin
 • Automaatioon
 • Mukautettavuuteen
 • Hintaan

Enää sinun ei tarvitse palloilla verkossa etsimässä miellyttäviä ja sopivanhintaisia CRM-järjestelmiä. Aloita kokeilemalla esittelemiämme maailman suosituimpia CRM:iä ja katso mikä on mieleesi.

Pikaopas Pipedrive-järjestelmän Käyttämiseen

Vältä tekemästä samoja virheitä joita 99% pk-yrityksistä tekee ja ala parantamaan myyntiäsi heti tämän ilmaisen oppaan avulla.

Mitä lukijat ovat sanoneet tästä pikaoppaasta

Meillä oli pitkään 30% konversio kauppoihin kun soittelimme liideillemme, luulin että se oli kovaa tasoa. Nyt se on yli 50% ja koitamme laskea prospektien hankkimisen kustannuksia. Kiitos tästä oppaasta, se on ollut mittaamattoman arvokas.
Ville Kinnunen
Myyntipäällikkö
PK-yrityksemme suunta on muuttunut tämän oppaan myötä. En tiennyt tälläisten järjestelmien olevan olemassa ja näin mukautuvia.
Petri Männistö
Liiketoimintakonsultti

Lataa ILMAINEN Pikaopas Pipedriveen

Kerro vain mihin haluat, että lähetämme oppaan.


Kyllä kiitos, minulle saa lähettää sähköpostia. *


Markus Siltala
Markus Siltala

Markus Siltala on ehtinyt työskennellä lähes kymmenen vuotta crm-ohjelmistoja kehittävässä yhtiössä. Muutama vuosi sitten, hän ryhtyi konsultiksi, joka tarjoaa apua erilaisten crm-järjestelmien valitsemisessa ja integroinnissa. Markukselle kaikki crm-järjestelmiin liittyvät käsitteet ovat tuttuja, mutta hän kertoo, kuinka nopeasti myös ohjelmistot kehittyvät.

SaaS ohjelmistojen hyödyksi hän sanoo, joustavuuden, hinnan ja tehokkuuden.

Hän painottaa kuinka tärkeää oikean crm-järjestelmän valitseminen on. Crm on monelle yritykselle koko punainen lanka, jonka tarjoamaa dataa analysoidaan välillä liian kevyesti.