Mikä on paras CRM pien- ja mikroyrityksille?

Tehokas asiakashallinta on monen yrityksen elinehto. Mitä paremmin pystyt ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja mitä paremmin pystyt tekemään päätöksiä sen pohjalta, sitä parempaa tulosta yrityksesi tekee.

Käytimme 100+ tuntia selvittääksemme parhaimmat CRM-järjestelmät pienille yrityksille.

Markus Siltala
Markus Siltala
Päivitetty: 10.3.2023
Tästä syystä voit luottaa meihin
Crmjärjestelmä.comissa teemme töitä sen eteen, jotta sinä saat aina ajankohtaista ja luotettavaa tietoa sivuiltamme. Tarkistamme jatkuvasti sivustojemme vanhaa sisältöä ja päivitämme niitä ajankohtaiseksi. Kirjoittajat ovat taustatarkistettuja asiantuntijoita, jotka ovat työskennelleet yritysten järjestelmien parissa pitkään.

Suosittelemamme CRM-järjestelmät yrityksellesi

Pipedrive

Arvio:
5/5

*Ilmainen 40-vrk kokeilujakso.

Pipedrive on myynnin CRM. Myyntityökalut, raportointi ja analytiikka nostavat myyntisi uusiin ennätyksiin.

Freshworks CRM

Arvio:
5/5

*Ilmainen 14-vrk kokeilujakso.

Kokonaisvaltainen ja fiksu ratkaisu liidien tehokkaampaan hallinointiin ja konvertointiin.

Keap

Arvio:
5/5

*Ilmainen 14-vrk kokeilujakso.

Ruohonjuuritason CRM, joka tarjoaa korkealaatuista teknologiaa ja työkaluja asiakashallintaan.

Monday.com

Arvio:
5/5

*Ilmainen  yksityishenkilöille.

Monday.com tarjoaa projektinhallintatyökalut ja CRM-järjestelmän samassa paketissa.

“Suositellut listaus” tarkoittaa, että siinä esiintyvät tahot saattavat tarjota palkkion crmjärjestelmä.com sivustolle sijoitusta vastaan.

Suurin osa Suomessa toimivista yrityksistä on pieniä ja keskisuuria ja kaikki heistä pyrkivät samaan tavoitteeseen – liiketoiminnan kasvattamiseen. Asiakaskunnan lisääntyessä on kiinnitettävä enemmän huomiota prosessien toimivuuteen etenkin, jos lähdetään kasvattamaan asiakasmääriä.

Tässä kohtaa CRM-järjestelmä on vertaansa vailla oleva työkalu, joka tarjoaa pienellä kuukausipääomalla merkityksellistä dataa, joka auttaa ymmärtämään yrityksen nykyisen tilanteen ja tulevaisuuden näkymät paremmin. Samalla päättäjät voivat keskittyä raporttien tutkimiseen ja strategisten päätösten tekemiseen.

Sopivan järjestelmän löytäminen ei kuitenkaan yksin ole helppoa ja me tiedämme sen, sillä käytimme yli 100 tuntia tehokasta työaikaa selvittääksemme, mikä on paras CRM pienyrityksille.

Pienet yritykset kaipaavat CRM:ltä seuraavia asioita:

 • Yksinkertainen ja selkeä käyttöjärjestelmä
 • Alhainen oppimisvaatimus
 • Ei turhia / ylimääräisiä ominaisuuksia
 • Mahdollisuus laajentaa yrityksen kasvaessa (scale)

Mihin pienet yritykset tarvitsevat CRM-järjestelmää?

Ennen vanhaan CRM-järjestelmistä tiesivät vain suuryrityksessä työskentelevät henkilöt, mutta sittemmin CRM palveluita on alettu kohdistaa entistä enemmän myös pienemmille yrityksille, kun ratkaisut ovat keventyneet ja niiden hinta on tullut merkittävästi alas.

Tänä päivänä pienyritykset voivat käyttää CRM yrityksen työkaluna siinä missä suuryrityksetkin. Suosittelemme ehdottomasti ottamaan CRM käyttöön mahdollisimman pian, sillä se voi jopa tuplata myynnin tehokkuuden ja sitä kautta liikevaihdon.

Kyky tiivistää asioita yhteen paikkaan vapauttaa merkittävästi resursseja. Kun myyjien muut tehtävät vähenevät, heillä jää enemmän aikaa itse kaupan tekemiseen.

Kuten mitä tahansa myös myyntiputkea voi hioa. Parhaiten putken hiominen onnistuu tarkastelemalla tilastoja ja tekemällä pieniä muutoksia putken eri vaiheissa tarkastellen yksittäisten muuttujien vaikutusta lopulliseen tavoitteeseen. Näin asiakastyytyväisyys paranee ja myynnin tehokkuus moninkertaistuu.

CRM käyttämisen hyödyt

Lyhykäisyydessään CRM-järjestelmä tuo runsaasti hyötyä sen käyttäjälle. Suoritimme tutkimuksen CRM-järjestelmän hyödyistä, jotta saimme selkeän kuvan siitä mitä se voi oikeasti yrityksille tarjota.

Hallitse paremmin asiakkaitasi

Asiakashallinta tai sen tehostaminen on yksi CRM:n tärkeimmistä tehtävistä. Se mahdollistaa monikanavaisen viestinnän juuri oikeaan aikana asiakkaiden kanssa.

Tunnista potentiaaliset asiakkaat

Voit segmentoida asiakasdataa ja sitä kautta tunnistaa paremmin asiakkaiden yksilölliset tarpeet. Tarkka segmentointi auttaa tehostamaan liiketoimintaa, myyntiä ja markkinointia merkittävästi.

Luo raportteja

Saat CRM:stä ulos erilaisia raportteja, joiden avulla voit tehdä strategisia päätöksiä eri prosessien suhteen. Voit käydä viimeviikon myyntitilastot läpi yhdessä myyntitiimisi kanssa ja miettiä data ohjatusti, miten tilastoja voidaan parantaa.

Säästä aikaa ja rahaa

CRM käyttäminen parantaa työn tehokkuutta merkittävästi, kun turhat aikaa vievät prosessit kuten esimerkiksi Excel pyörittely karsitaan pois. Kun myyjien ajan käyttö tehostuu ja jää enemmän aikaa itse myymiselle, lopputuloksena on suurempi liikevaihto eli enemmän myyntejä.

CRM-järjestelmä pienelle yritykselle – mihin kannattaa kiinnittää huomiota?

Tutkimuksemme mukaan pienten yritysten kohdalla korostuu neljä elementtiä, jotka haluat CRM-järjestelmältäsi ja ne ovat:

Käytettävyys ennen kaikkea

Pienyritystä pyörittävillä tai siinä työskentelevillä henkilöillä on usein aika kortilla, kun töitä tehdään ”kädet savessa”. Heillä ei ole aikaa opetella uusia monimutkaisia järjestelmiä, vaan asiat on pidettävä yksinkertaisina.

Tällä sivustolla esittelemämme CRM-järjestelmät tarjoavat juuri pienyrittäjille suunnattuja ratkaisuja, joiden käyttäminen on helppoa ja opettelu ei vie aikaa.

Mukautuvuus

Pienten yritysten on helppo mukauttaa prosessejaan tilanteeseen sopivaksi, mutta aina se ei ole mahdollista. Siksi pienyrittäjät toivovat CRM-järjestelmältä mukautuvuutta eli sitä, että he pystyvät itse mukauttamaan / kustomoimaan tarvittavat toiminnot ja ominaisuudet sopivaksi omaan liiketoimintaan.

Koska toimialojen kirjo on laaja, painotamme tätä aspektia sopivan CRM:n valitsemisessa.

Asiakaspalvelu ja neuvonta

Pienyrittäjillä ei ole aikaa selvittää ylimääräisiä ongelmia itse. Harvemmin heillä myöskään on omaa ulkoistettua tai sisäistä IT-tuki osastoa. Tämän takia on hyvin tärkeää, että asiakaspalvelu tai osaava henkilö on nopeasti tavoitettavissa, jos teknisiä ongelmia ilmenee.

Sopiva hinnoittelu

Monelle pienyrittäjälle CRM:n hinnoittelu on avainkysymys. Itse asiassa noin 70% pienyrittäjistä valitsee CRM-järjestelmänsä puhtaasti palvelun hinnoittelun perusteella. Tämän takia pienille yrityksille suunnatuissa palveluissa on kuiluja, joita suurempien yritysten ei tarvitse ottaa edes huomioon.

Me otimme hinnoittelun huomioon vertailussamme yhtenä päätekijöistä. CRM:n täytyy olla juuri oikean hintainen, sillä monille pienyrittäjille CRM voi olla aluksi ”ylimääräinen” hankinta, johon ei ole budjettia.

Kiinnostaako ilmainen CRM 14 – 30 vuorokauden kokeilujaksolla. Kokeilujakson avulla voit helposti tutustua palveluun ennen sitoutumista.

Parhaat CRM-järjestelmät pienille yrityksille

Pienyrityksille on tarjoilla runsaasti erilaisia asiakashallintajärjestelmiä tänä päivänä. Vielä reilu 10 vuotta sitten asia oli toisenlainen, kun vain suuremmilla yrityksillä oli varaa hankkia tehokkaat järjestelmät.

Tämä johtuu siitä, että internet on kehittynyt ja monet CRM:t toimivat pilvipohjaisesti SaaS tyylillä.

Toisin sanoen maksat kuukausittaista hintaa siitä, että saat käyttöösi toimivan kokonaisuuden. Aikaisemmin jokainen CRM tehtiin räätälöidysti yrityksille maksaen jopa satoja tuhansia euroja.

Jotta pääset nopeasti alkuun, tässä ovat suosituimmat CRM työkalut pienyrityksille.

Bigin Zoho CRM

Bigin on Zoho CRM:n osa, jonka yritysten on nimenomaan rakentanut pien- ja mikroyrityksille. Kyseessä on siis putki tai ”funneli” tyylinen CRM, jonka saat käyttöösi vain 7 € kuukaudessa / per käyttäjä. Tämä tekee siitä yhden halvimmista CRM-järjestelmistä maailmassa.

Ihmettelet varmasti, miten hinta voi olla niin edullinen? Syy on yksinkertainen. Zoho pyrkii jatkuvasti poistamaan sellaisia ominaisuuksia, joita pienet yritykset eivät ikinä käytä.

Perustoiminnallisuuksiin kuuluu puhelin ja sähköposti ominaisuudet, erilaiset myynti ja asiakas ”suppilot”, ”workflow” ja muut työtilat sekä totta kai täysin kustomoitavissa olevat ilmoitukset ja raportit.

Bigin on myös helposti integroitavissa muihin palveluihin, joita pienyritykset saattavat käyttää. Yhteensopivia integroitavissa olevia järjestelmiä ovat ainakin Microsoft Office 365, Google Workspace, Mailchimp ja paljon muuta.

Jossain kohtaa tulee aina se piste, kun yrityksen on päätettävä lähteä laajentamaan. Tässä tapauksessa ainoa vaihtoehto on päivittää Zoho CRM:ään, joka maksaa 12 € kuukaudessa / per käyttäjä, mutta se tarjoaa täysillä ominaisuuksilla olevan asiakashallintajärjestelmän, joka on pitkälti mukautettavissa itselle sopivaksi.

Hinnoittelu:

 • Express paketti maksaa 7 € kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain. 9 € kuukaudessa, jos laskutus tapahtuu kuukausittain.

Kaikki uudet käyttäjät Bigin palvelussa saavat 15 vuorokauden ilmaisen kokeilujakson, ilman luottokorttitietojen syöttämistä.

Keap

Keap tarjoaa asiakashallinta / myyntiputki järjestelmän, joka todellakin on keskitetty pienyrityksille tai yrittäjille, jotka tarvitsevat tehokasta ohjausjärjestelmää. Keap sopii erinomaisesti myös verkkokauppaa pyörittäville yrittäjille.

Palvelu tarjoaa juuri sen mitä yritykset etsivätkin. Tehokkaampaa asiakashankintaa, mutta se ei lopu siihen. Kepa käyttää karkeasti käännettynä termiä ”pysy yhdessä”, jolla he viittaavat asiakkaan elinkaariarvoon. Eli kun myynti tapahtuu, asiakas on niin tyytyväinen, että suosittelee palveluasi myös muille.

Keap tarjoaa erinomaisen työkalun niille, jotka haluavat viedä asiakashallintaansa ja myynninseurantaa askeleen pidemmälle, mutta heillä on oltava budjettia. Palvelu ei nimittäin ole halvimmasta päästä.

Korkea hinta on perusteltu, sillä palvelun tehokkuus on vertaansa vailla. Se onkin tarkoitettu vain muutamille henkilöille kuukausittain, joten reilu 50 – 100 euron hintalappu ei tuo merkittävää lovea yrityksen budjettiin.

Hinnoittelu:

 • Lite paketti maksaa 56 € kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus kuukausittain.
 • Pro paketti maksaa 105 € kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus kuukausittain.
 • Max paketti maksaa 140 € kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus kuukausittain.

Ilmainen kokeilujakso on saatavilla Lite ja Pro paketteihin, mikäli haluat tutustua palveluun.

Pipedrive

Meillä on kaikkein pisin kokemus Pipedrive CRM:n käyttämisestä ja voimme ehdottomasti jo tässä kohtaa suositella sitä pienille yrityksille ja jopa yksinyrittäjille. Palvelu on yksi markkinoiden helppokäyttöisimmistä, data ja työkalut on eroteltu selkeästi tilanteeseen sopivaksi käyttöjärjestelmäksi.

Palvelu itsessään on erittäin mukautuva, halusitpa sitten asiakaskeskeisyyttä, uusia liidejä tai tehokkaampaa seurantamyyntiä.

Pipedriven avulla voit luoda useita erilaisia myyntiputkia ja mukauttaa niiden vaiheita. Seuranta on tehokasta tarkan dataseurannan avulla, joka mahdollistaa myös myyntiprosessien A/B testaamisen.

Pystyt asettamaan muistutuksia, luomaan kalenterivarauksia ja automatisoimaan perinteisiä myyntiin liittyviä prosesseja.

Valitettavasti tässä CRM-järjestelmässä ei ole omaa sähköpostipalvelinta, joka tarkoittaa, että sinun pitää yhdistää Pipedrive kolmannen osapuolen kuten Mailchimpin integraatioon lähettääksesi asiakkaille sähköposteja.

Me panimme merkille muutamia asioita: hinta on ehkä enemmänkin keskisuurille yrityksille suunnattu ja palvelun käytön oppiminen 100 prosenttisesti ei tapahdu yhdessä yössä, sillä ominaisuuksia on runsaasti.

Hinnoittelu:

 • Essential paketti 12,50 € kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain. Kuukausittain 15 €.
 • Advanced paketti 24,90 € kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain. Kuukausittain 29 €.
 • Professional paketti 49,90 € kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain. Kuukausittain 59 €.
 • Enterprise paketti 99 € kuukaudessa / per käyttäjä, laskutus vuosittain.

Pipedrive tarjoaa uusille asiakkailleen 14 vuorokauden ilmaisen kokeilujakson Essential, Advanced ja Professional paketteihin.

Näin valitset sopivan CRM:n pienelle yrityksellesi

Sopivan CRM:n löytyminen on merkittävä tekijä yrityksen tuottojen kannalta. Parhaimmillaan CRM voi olla se merkittävin kasvun lähde. Monet pienyrittäjät eivät koskaan ota käyttöön asiakashallintajärjestelmää, koska kokevat sen liian monimutkaiseksi, vaikka se on yksinkertaista ja nopeaa oppia.

”Oikea CRM on paras investointi, jonka kasvava yritys voi tehdä”

Näiden lisäksi pienyrittäjät usein vierastavat turhaa ajankäyttöä, jota esimerkiksi sopivan CRM:n etsiminen vie. Siksi me listasimme pitkän tutkimisen jälkeen jokaiselle pienyrittäjälle listan parhaista CRM-järjestelmistä, jotka he voivat ottaa käyttöön jo tänään.

Sen lisäksi, että itse koet CRM:n hyödylliseksi, kuuntele mitä myyjäsi ovat mieltä. Sopivia ja edullisia CRM:iä on tarjoilla, kunhan niitä osaa etsiä.

Me vertailimme CRM:t puolestasi, jotta sinä voit keskittyä siihen minkä parhaiten osaat. Eli bisneksen!

Pikaopas Pipedrive-järjestelmän Käyttämiseen

Vältä tekemästä samoja virheitä joita 99% pk-yrityksistä tekee ja ala parantamaan myyntiäsi heti tämän ilmaisen oppaan avulla.

Mitä lukijat ovat sanoneet tästä pikaoppaasta

Meillä oli pitkään 30% konversio kauppoihin kun soittelimme liideillemme, luulin että se oli kovaa tasoa. Nyt se on yli 50% ja koitamme laskea prospektien hankkimisen kustannuksia. Kiitos tästä oppaasta, se on ollut mittaamattoman arvokas.
Ville Kinnunen
Myyntipäällikkö
PK-yrityksemme suunta on muuttunut tämän oppaan myötä. En tiennyt tälläisten järjestelmien olevan olemassa ja näin mukautuvia.
Petri Männistö
Liiketoimintakonsultti

Lataa ILMAINEN Pikaopas Pipedriveen

Kerro vain mihin haluat, että lähetämme oppaan.


Kyllä kiitos, minulle saa lähettää sähköpostia. *


Markus Siltala
Markus Siltala

Markus Siltala on ehtinyt työskennellä lähes kymmenen vuotta crm-ohjelmistoja kehittävässä yhtiössä. Muutama vuosi sitten, hän ryhtyi konsultiksi, joka tarjoaa apua erilaisten crm-järjestelmien valitsemisessa ja integroinnissa. Markukselle kaikki crm-järjestelmiin liittyvät käsitteet ovat tuttuja, mutta hän kertoo, kuinka nopeasti myös ohjelmistot kehittyvät.

SaaS ohjelmistojen hyödyksi hän sanoo, joustavuuden, hinnan ja tehokkuuden.

Hän painottaa kuinka tärkeää oikean crm-järjestelmän valitseminen on. Crm on monelle yritykselle koko punainen lanka, jonka tarjoamaa dataa analysoidaan välillä liian kevyesti.