Pipedrive kokemuksia – faktoja tästä CRM-järjestelmästä

Pipedrive on yksi maailman suosituimmista CRM-järjestelmistä, joka antaa käyttöösi suuren budjetin asiakashallintajärjestelmän erittäin pienillä kustannuksilla. Lue koko juttu.

Pipedrive

Arvio:
5/5

*Ilmainen 40-vrk kokeilujakso.

Markus Siltala
Markus Siltala
Päivitetty: 10.3.2023
Tästä syystä voit luottaa meihin
Crmjärjestelmä.comissa teemme töitä sen eteen, jotta sinä saat aina ajankohtaista ja luotettavaa tietoa sivuiltamme. Tarkistamme jatkuvasti sivustojemme vanhaa sisältöä ja päivitämme niitä ajankohtaiseksi. Kirjoittajat ovat taustatarkistettuja asiantuntijoita, jotka ovat työskennelleet yritysten järjestelmien parissa pitkään.

Mikä on Pipedrive?

Työskenteletkö pienessä tai keskisuuressa yrityksessä vai oletko osa markkinointi tiimiä? Pipedrive on tehokas ja helppokäyttöinen työkalu, joka antaa käyttöön ennennäkemättömiä markkinoin työkaluja, jotka tehostavat myyntiä ja parantavat markkinoinnin kannattavuutta.

Pipedrive on kustannustehokas ja maltillisesti hinnoiteltu yksi maailman helppokäyttöisimmistä CRM-järjestelmistä, joka on erityisesti suunnattu myynnin ja markkinoinnin ammattilaisille.

Järjestelmä on helppo integroida ja ottaa käyttöön jo saman päivän aikana ja tarjoaa mahdollisuuden operaatioiden laajentamiselle joustavasti. Jos haluat tehostaa liidien hankkimista ja myyntiä alusta loppuun on Pipedrive ehkä jopa välttämättömyys.

Pipedrive on vuonna 2010 alkunsa saanut CRM-järjestelmä, joka sittemmin on saavuttanut lähes vakiintuneen aseman koko maailmassa. Yrityksen perustajiin kuuluvat: Martin Henk, Martin Tajur, Ragnar Sass, Timo Rein ja Urmas Purde.

Palvelu on käytössä yli 90 000 yrityksellä ympäri maailman yli 170 eri maassa. Yritys työllistää yli 500 työntekijää kansainvälisesti ja sillä on 6 toimistoa tämän artikkelin kirjoittamishetkellä.

Sopiiko Pipedrive liiketoimintaasi?

Voidaan sanoa, että Pipedrive sopii lähes jokaiseen liiketoimintaan toimialasta riippumatta, joka haluaa tehostaa ja kasvattaa omaa myyntiään. Kun tieto on loogisesti ja statistiesti nähtävillä ja lisätukena ovat sadat erilaiset asiakashallintatyökalut, on helppo tehdä strategisesti kannattavia päätöksiä ja hallita asiakkaiden polkua alusta loppuun entistä tehokkaammin.

Kun meiltä kysytään mitä CRM:ää suosittelemme, jos koko järjestelmä on alkuun hyvin vieras. Suosittelemme lähes poikkeuksetta aloittamaan CRM-kokeilun suoraan Pipedrivestä. Itse asiassa tunnemme useita yksinyrittäjiä, jotka käyttävät Pipedriveä omiin tarkoituksiin. Kaikki asiakastieto on heti saatavilla ja kommunikointi sekä prosessit asiakkaiden kanssa sujuvat huomattavasti jouhevammin.

Jopa verkon kautta liiketoimintaa pyörittävät henkilöt höytyvät Pipedriven monipuolisista työkaluista, jotka on maltillisesti hinnoiteltu ja jotka saa integroitua lähes mihin tahansa alustaan.

Mitä ominaisuuksia Pipedrive tarjoaa?

Helppo vertauskuva on ajatella näin: mieti jos sinä tai koko markkinointitiimisi voisi yhdellä silmäyksellä nähdä tiedon asiakkaista loogisessa järjestyksessä. Jo nopealla silmäyksellä jokainen tietää mitä pitää kunkin asiakkaan kanssa tehdä.

Pipedrive toimii juuri näin. Nopealla silmäyksellä saat myynti ja markkinointidatan haltuun ja osaat tehdä oikea-aikaisia päätöksiä asiakkaiden suhteen. Näin pidät asiakastyytyväisyyden huipussaan ja saat parannettua kauppojen ja uusien asiakkaiden hankkimisen todennäköisyyksiä merkittävästi.

Olemme olleet mukana integroimassa erilaisia CRM-järjestelmiä satoihin yrityksiin ja voimme sanoa, että integraatio sujuu nopeasti ja sulautuu lähes jokaisen yrityksen omiin nykyisiin järjestelmiin tarjoten massiivisen edun muihin kilpailijoihin.

Pureudutaan kuitenkin ominaisuuksiin hieman pintaa syvemmältä, ennen kuin teet päätöksen palvelun käyttöönottamisesta.

”Pipelinejen” eli asiakasputkien hallinta

Pipelinet mahdollistavat asiakkaiden ja asiakasdatan tehokkaan jatkojalostamisen siten, että tiimisi tai sinä tiedät aina mitä kunkin asiakkaan kanssa kannattaa tehdä. Näitä ”putkia” on helppo mukauttaa ja muokata sitä mukaan, kun parhaiten toimivaksi todettuja kontaktitapoja löytyy.

Pipedriven ”dashboardissa” näet reaaliaikaisen datan jokaisesta putkesta ja näet kuinka paljon rahaa kussakin vaiheessa, on kiinni ja kuinka paljon asiakkaita. Näet siis hyvin tarkasti koko myynti ja asiakasputken elinkaaren yhdellä silmäyksellä.

Sähköposti integraatiot

Oletko ollut tilanteessa, jossa tieto ei liiku asiakkaan ja yrityksesi sähköpostin välillä oikea aikaisesti? menetät helposti asiakkaita ja epäonnistut asiakasviestinnässä, mikäli näin pääsee tapahtumaan.

Pipedriven avulla tunnistat yksittäiset liidit ja tiedät tasan tarkkaan kenen kanssa olet tekemisissä.

Itse asiassa yksittäisten asiakkaiden seuraaminen on niin helppoa, että tiedät jopa mitkä sähköpostit asiakas on avannut. Näin saat selvän kuvan siitä, missä vaiheessa asiakaspolkua kukin prospekti on. Näin myynti, käsittelyt ja jatkomyynnit tehostuvat entisestään.

Voit siis lähettää viestejä suoraan Pipedrivestä tai asettaa itsellesi esimerkiksi ilmoituksia, kun asiakkaat siirtyvät myyntiputkessa eteenpäin.

Aktiviteetit ja tavoitteet

Painotamme aina CRM-järjestelmien yhteydessä, että tieto on valtaa. Mitä paremmin tunnet asiakkaasi, sitä tehokkaammin pystyt myymään ja tarjoamaan entistä räätälöidympiä palveluita. Tämä parantaa myös asiakastyytyväisyyttä merkittävästi.

Koska itse tiedät liiketoimintasi parhaiten, pystyt laatimaan paneeliin erilaisia aktiviteetteja ja tavoitteita.

Aktiviteetit ovat niin sanottuja ”taskeja”, jotka muistuttavat esimerkiksi siitä mitä yksittäisten asiakkaiden kanssa pitää tehdä, esimerkiksi tietynlainen kontaktointi.

Tavoitteet puolestaan auttavat pitämään koko yrityksen strategian johdon mukaisena seuraten punaista lankaa, jonka olet asettanut. Esimerkiksi myyntitiimi osaa paremmin tähdätä tavoitteisiin, kun ne on järjestelmässä annettu ja koko matka kohti tavoitetta on kaikkien nähtävillä.

Näiden lisäksi pystyt myös synkronoimaan omat ja työntekijöidesi kalenterit siten, että he saavat ilmoituksia, kun tietyt aktiviteetit ja tavoitteet ovat ajankohtaisia tai täyttyvät.

Liidien generointi ja asiakashankinta

Yksi jokaisen yrityksen tärkeimmistä tehtävistä on asiakkaiden hankkiminen. Ilman asiakkaita yksikään yritys tässä maailmassa ei toimisi, vaikka tuote tai palvelu olisi maailman paras.

Pipedrive on mielestämme yksi markkinoiden johtavista asiakashankintatyökaluista, joka auttaa keräämään liidien verkkosivuilta, puhelimella, sähköpostilla laittaen heidät suoraan putkeen, jonka olet itse laatinut ja hyväksi todennut.

Samalla myös myynti ja markkinointitiimisi pysyvät hyvin kärryillä siitä, mitä seuraavaksi pitää tehdä.

Voit siis luoda, vaikka funnelin, joka kerää verkkosivuilta liidejä markkinointitiimin toimesta tai mukana tulevan chatbotin avulla. Tämän jälkeen myyntitiiminne kontaktoi nämä prospektit. Jos he osoittavat mielenkiintoa he siirtyvät eteenpäin funnelissa johon lämpimät liidit päätyvät ja joku saa heidät ”klousata”.

”Funneleiden” rakentaminen on yksi tehokkaimmista tavoista hallita asiakasdataa ja sitä potentiaalia ei kannata hukata. Ota Pipedrive käyttöön ja rakenna omalle yrityksellesi tehokkaat asiakashallintastrategiat jo tänään!

Raportit ja data

Dataa voi olla loputtomasti, mutta jos sitä ei osaa hyödyntää ei sillä tee mitään. Pipedrive onkin onnistunut erinomaisesti rakentamaan hyvin visuaalisen järjestelmän siitä, että muutamalla silmäyksellä kuka tahansa osaa hyödyntää kerättyä dataa mutkattomasti.

Raporteissa on mukana myös niin sanotut ”KPI:t”, joiden avulla voit dataa tulkita. Voit myös itse laatia omia suoriutumisindikaattoreita, joiden avulla saat juuri sitä dataa mitä haluat.

Raportit ovat myös helposti tulostettavassa muodossa, jotta ne voidaan käydä läpi, esimerkiksi asiakas hankitaan osallistuvien tiimien kesken palavereissa.

Myyntiennusteet ja ennakointi

Tehokkaan datanhallinnan lisäksi myös ennusteet ovat tärkeitä. Kuvittele jos voisit helposti nähdä tulevaisuuteen ja tehdä päätöksiä pohjautuen toimiviin tapoihin. Sinun ei tarvitse kuluttaa tolkuttomasti aikaa laatiaksesi monimutkaisia ennusteita, sillä Pipedrive tarjoaa ominaisuuden, joka antaa ennusteita tulevaisuuden näkymistä pohjautuen jo saatavilla olevaan dataan.

Näet esimerkiksi myynti, laskutus ja asiakasennusteet tulevaisuuteen tiedolla, joka pohjautuu nykyhetkeen. Tämä auttaa myös tehokkaan strategian laatimisessa ja hiomisessa.

Miten Pipedrive voi hyödyttää liiketoimintaasi?

Tärkeimmistä liiketoimintasi päätöksistä vastaat sinä. Kuitenkin Pipedrive tarjoaa uskomattoman tehokkaan tavan hallita asiakkaita (liidien hankinta, jalostaminen, myynti). Samanaikaisesti pystyt seuraamaan joka ikistä toimintaa, joka liittyy asiakkaisiisi.

Nykymaailmassa tieto on valtaa. Kuvittele jos tuntisit asiakkaat yhtä hyvin kuin hyvä ystäväsi. Pystyisitkö myymään heille tehokkaammin ja tunnistamaan tulevia tarpeita jo etukäteen? Pipedrive on yksinkertaisesti yksi markkinoiden kustannustehokkaimmista tavoista hallita asiakasdataa.

Pipedrive soveltuu pienille ja keskisuurille yrityksille, mutta myös suuremmat yritykset voivat hyödyntää järjestelmän tuomia etuja esimerkiksi markkinointi- tai myyntitiimin kesken.

Mitä Pipedrive maksaa – järjestelmän käyttöönoton hinta?

Kuten aikaisemmin mainitsimme, Pipedrive on yksi markkinoiden kustannustehokkaimmista CRM-järjestelmistä, joka ei todellakaan ole hinnalla pilattu. Järjestelmään on saatavilla neljä erilaista pakettia, jotka tarjoavat tarvittavia ominaisuuksia tarpeista riippuen.

Koska kyseessä on pilvipohjainen ratkaisu, ei yrityksen tarvitse maksaa merkittäviä summia etukäteen vaan koko järjestelmän käyttäminen perustuu kuukausilaskutukseen, joka on myös helposti peruutettavissa.

Voit myös kokeilla Pipedriveä maksutta kokeilujakson ajan, mutta mahdollisuutta käyttää palvelua kokonaan ilmaiseksi ei valitettavasti ole.

Tarjoilla olevat paketit:

Essential: Essential paketti maksaa vain 12.50 € kuukaudessa ja hyvä tapa päästä mukaan hyödyntämään myyntiä- ja markkinointia tehostavaa järjestelmää. Pääset käyttämään edellä mainittuja ”pipelinejä” ja parantamaan myynnin tehokkuutta.

Advanced: Advanced paketti maksaa 24,90 € kuukaudessa ja tarjoaa samat ominaisuudet kuin Essential paketti. Poikkeuksena on, että pystyt hyödyntämään kaikkia sähköpostiin liittyviä järjestelmiä, kuten liidien hankinta, automatisoidut viestit ja muistutukset.

Professional: Professional paketti maksaa 49,90 € kuukaudessa ja on Suomessa kaikkein eniten käytetty paketti. Tähän pakettiin kuuluu kaikki tärkeimmät ominaisuudet, jotka mahdollistavat tehokkaimman mahdollisen datan hyödyntämisen mukaan lukien puhelut, datan hallinta, raportointi ja tiimienhallinta työkalut.

Enterprise: Enterprise suunnitelma on 99 € kuukaudessa ja se on tarkoitettu suurille yrityksille. Enterprise suunnitelma pitää sisällään kaiken mahdollisen, jonka suuret yritykset voivat saada Pipedrivestä irti. Se mahdollistaa myös lisätoimintojen mukauttamisen.

Jos et edusta pörssiyhtiötä tai työllistä satoja työntekijöitä, jotka tarvitsevat CRM:ää, voimme suositella Professional suunnitelmaa, jonka käyttöönotto on helppoa.

Pipedriven käyttöönotto – onko se helppoa?

Suomessa monet konsultit tarjoavat palveluitaan, jossa he lupaavat integroida Pipedrive järjestelmän yrityksellesi. Tosiasia on, että järjestelmän käyttäminen on niin helppoa, että harvemmin ulkopuolisia konsultteja oikeasti tarvittaisiin.

Selkeä Käyttöjärjestelmä ja helppokäyttöinen visuaalinen ilme varmistaa sen, että kuka tahansa vähänkään internettiä käyttänyt osaa ottaa järjestelmän käyttöön täysin itsenäisesti.

Alkuun päästäksesi et tarvitse edes maksukorttia ja saat silti ilmaisen kokeilujakson käyttöösi. Näin voit etukäteen tutustua miten järjestelmä oikeasti toimii.

Jos sinulla ja yritykselläsi on aika kortilla, voi olla helpompi ottaa ulkopuolinen konsultti mukaan, mutta he laskuttavat noin 3000 euroa järjestelmän käyttöönottamisesta, jonka voisi myös tehdä itse.

Kokemuksia Pipedrivesta – mitä mieltä me olemme?

Meillä on kokemusta sadoista eri CRM-järjestelmistä aina kalleimmista maksuttomiin. Voimme todeta, että Pipedrive tarjoaa edulliseen hintaan nähden uskomattoman laajan kirjon toiminnallisuuksia, jotka on rakennettu toimiviksi yhdessä palvelun käyttäjien kanssa.

Olemme itse myös keränneet kokemuksia eri yrityksiltä toimia ala riippumattomasti, ja kaikki ovat antaneet positiivista palautetta. Suurin osa yrityksistä on parantanut myyntiään merkittävästi tehostamalla markkinointiin ja myyntiin liittyviä toimintoja.

Itsestäni tietoa sen verran, olen käyttänyt Pipedrivea itse ja yrityksen puolesta jo neljä vuotta. Tästä syystä aina, kun joku kysyy mitä CRM-järjestelmää suosittelet, ehdotan aina ensin ainakin kokeilemaan Pipedriveä. Kyseinen palvelu on maailman ja etenkin pohjoismaiden johtava asiakashallintajärjestelmä, jota monet pörssiyhtiöt ja suuremmat yritykset Suomessa käyttävät.

Pipedriven käyttöönotto ei vaadi erillistä koulutusta, sillä se on tehty niin helppokäyttöiseksi, että jopa vähemmän tietotekniikkaa tai tietokonetta käyttävät henkilöt voivat hyötyä siitä.

Pääset helposti alkuun siirtymällä Pipedriven sivuille tästä-linkistä. Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi ilman maksukorttia ja pääset heti tutustumaan miltä järjestelmä omin silmin näyttää.

Pipedrive integraatiot ja API

Alan johtavalta palvelulta odotetaan paljon ja se näkyy myös Pipedrive jatkuvassa kehityksessä. Sen lisäksi, että Pipedrive on mahdollista integroida useiden eri sovellusten ja palveluiden kesken, kehittäjät ja koodaajat pystyvät hyödyntämään Pipedriven omaa APIA ja rakentamaan vielä pidemmälle integroituja järjestelmiä.

Pipedriven voi integroida esimerkiksi seuraavien sovellusten kanssa siten, että tiedot siirtyvät reaaliajassa Pipedriven hallintajärjestelmään: Zapier, Google Meet, Zoom Meetings, Microsoft Teams, Slack, Hubspot ja monta muuta.

Edellä mainittujen palveluiden lisäksi palveluun saa integroitua myös kaikki puhelin- ja soittojärjestelmät, sähköpostin automaatiotyökalut sekä liidien genereointiin tarkoitetut työkalut.

Pikaopas Pipedrive-järjestelmän Käyttämiseen

Vältä tekemästä samoja virheitä joita 99% pk-yrityksistä tekee ja ala parantamaan myyntiäsi heti tämän ilmaisen oppaan avulla.

Mitä lukijat ovat sanoneet tästä pikaoppaasta

Meillä oli pitkään 30% konversio kauppoihin kun soittelimme liideillemme, luulin että se oli kovaa tasoa. Nyt se on yli 50% ja koitamme laskea prospektien hankkimisen kustannuksia. Kiitos tästä oppaasta, se on ollut mittaamattoman arvokas.
Ville Kinnunen
Myyntipäällikkö
PK-yrityksemme suunta on muuttunut tämän oppaan myötä. En tiennyt tälläisten järjestelmien olevan olemassa ja näin mukautuvia.
Petri Männistö
Liiketoimintakonsultti

Lataa ILMAINEN Pikaopas Pipedriveen

Kerro vain mihin haluat, että lähetämme oppaan.


Kyllä kiitos, minulle saa lähettää sähköpostia. *


Markus Siltala
Markus Siltala

Markus Siltala on ehtinyt työskennellä lähes kymmenen vuotta crm-ohjelmistoja kehittävässä yhtiössä. Muutama vuosi sitten, hän ryhtyi konsultiksi, joka tarjoaa apua erilaisten crm-järjestelmien valitsemisessa ja integroinnissa. Markukselle kaikki crm-järjestelmiin liittyvät käsitteet ovat tuttuja, mutta hän kertoo, kuinka nopeasti myös ohjelmistot kehittyvät.

SaaS ohjelmistojen hyödyksi hän sanoo, joustavuuden, hinnan ja tehokkuuden.

Hän painottaa kuinka tärkeää oikean crm-järjestelmän valitseminen on. Crm on monelle yritykselle koko punainen lanka, jonka tarjoamaa dataa analysoidaan välillä liian kevyesti.