Salesforce kokemuksia – minkälainen CRM on kyseessä?

Salesforce on johtava CRM-järjestelmiin ja myynnin sekä asiakashallinnan työkaluihin erikoistunut palvelu, jolla on yli 150 000 asiakasta yli 19 maassa. Yritys oli yksi ensimmäisistä, jotka toivat CRM:n kaikkialle pilvipalvelun muodossa.

Paras vaihtoehto Salesforcelle

Pipedrive

Arvio:
5/5

*Ilmainen 40-vrk kokeilujakso.

Markus Siltala
Markus Siltala
Päivitetty: 10.3.2023
Tästä syystä voit luottaa meihin
Crmjärjestelmä.comissa teemme töitä sen eteen, jotta sinä saat aina ajankohtaista ja luotettavaa tietoa sivuiltamme. Tarkistamme jatkuvasti sivustojemme vanhaa sisältöä ja päivitämme niitä ajankohtaiseksi. Kirjoittajat ovat taustatarkistettuja asiantuntijoita, jotka ovat työskennelleet yritysten järjestelmien parissa pitkään.

Salesforce on alun perin lähtöisin San Fransiscosta, Kaliforniasta. Alusta asti he ovat toimineet oman alansa pioneereinä. Yrityksen lippulaiva on ollut Salesforce niminen CRM, joka on yksi markkinoiden suosituimmista. Se tarjoaa mahdollisuudet tehostaa asiakashallintaa, myyntiä, tukea, markkinointia ja analytiikkaa.

Nimi Salesforce tulee siitä, kun alkujaan koko järjestelmä rakennettiin Force.com järjestelmää käyttäen. Järjestelmä mahdollistaa datan yhtenäistämisen siten, että sitä voidaan käyttää kaikkialla ja kaikilla laitteilla.

Käyttävätkö suomalaiset yritykset Salesforcea?

Salesforcella on paljon asiakkaita myös Suomessa, joten vastaus kysymykseen on kyllä. Salesforce tarjoaa täydellisen suomalaisen kieliversion CRM-järjestelmästä, joten sen mukauttaminen on helppoa.

Suomessa sivuliikkeen Salesforce finland (sfdc Sweden Ab) yrityksen päättäjänä toimii Stéphane Jean-Claude Frédéric Jaccottet, mutta varsinainen toimitusjohtaja on vuodesta 2001 asti ollut Marc Benioff. Yrityksen suosiosta kertoo ehkä sen uskomaton työntekijämäärä, 2020 (49000) ja liikevaihto, 2021 (21,25 miljardia amerikan dollaria).

Monet suomalaiset yritykset käyttävät Salesforce ja niin käyttävät myös Fortune 100 listasta 99 yritystä.

Suomalaisille yrityksille Salesforce tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden parantaa myynnin ja markkinoinnin tehokkuutta, sekä johtaa asiakkaista saatavaa dataa tehokkaammin ja tuloksellisemmin.

Vuonna 2015 tehdyn tutkimuksen mukaan, johon vastasi 4600 satunnaista asiakasta: palvelun käyttäjät saivat keskimäärin noin 37 prosentin kasvun myyntiin.

Miten Salesforce käytännössä toimii?

Salesforce on niin kutsuttu (SaaS) eli ”service as a software”, jolla viitataan sen internet tyyliseen olemukseen. Tämä CRM toimii siis täysin pilvessä, eli siihen pääsee käsiksi, kunhan käyttölaite on yhdistetty verkkoon.

Ominaisuuksiltaan Salesforce on ehkä yksi monipuolisimmista, sillä tarjoilla on räätälöityjä ratkaisuja yrityksen eri tarpeisiin kuten:

  • Small Business: pienyrityksille suunnattu kokonaisvaltainen CRM.
  • Sales Cloud: myyntitiimeille tai organisaatioille tarkoitettu tukijärjestelmä.
  • Service Cloud: asiakashallintaan tarkoitettu tukijärjestelmä.
  • Marketing Cloud: markkinoinnin parempaan data johtamiseen tarkoitettu työkalu.
  • Commerce Cloud: verkkokaupoille suunniteltu monikanavainen asiakashallintajärjestelmä.

Näiden lisäksi saatavilla on räätälöityjä ratkaisuja yrityksen tarpeisiin. Räätälöinti onnistuu vaivattomasti, koska Salesforcen teknologia perustuu low-entry koodausteknologiaan. Sama ideologia mahdollistaa myös helposti liiketoiminnan skaalaamisen ja mukauttamisen.

Ennen kuin päätät sitoutua Salesforcen käyttäjäksi. Suosittelemme sinua tutustumaan CRM-vertailuumme, jossa tutustuimme yli 60 erilaiseen CRM-järjestelmään ja listasimme parhaimmiston jokaiseen tarpeeseen.

Onko Salesforce koulutus pakollinen, tarvitsenko sitä?

Monet suomalaiset yritykset ja konsultit tarjoavat koulutusta Salesforcen käyttöönottoon. Me suosittelemme ehdottomasti pyytämään konsulttia apuun, mikäli yritys on suurempi organisaatio, tai siirtyminen CRM-järjestelmän käyttäjäksi on haastavaa.

Konsultit ovat usein myös välttämättömyys, mikäli yritys on aikaisemmin käyttänyt omaa CRM-järjestelmää. Erot CRM:ien välillä voivat olla merkittäviä ja aiheuttaa huomattavaa vastarintaa myös työntekijöissä.

Pienille ja keskisuurille yrityksille Salesforcen CRM on helppo, mutta kallis ratkaisu. Mielestämme Salesforcen toiminnallisuudet ja käytön omaksuu nopeasti ja tarvittavan tuen saa suoraan Salesforcen asiakaspalvelusta.

Salesforce tarjoaa myös työpaikkoja asiakashallinnan ratkaisuista kiinnostuneille Salesforce Academyn (trailhead) muodossa.

Salesforce hinta – mitä Salesforcen käyttö maksaa?

Salesforce tarjoaa neljää erilaista pakettia, joissa on toinen toistaan enemmän ominaisuuksia.

Paketit:

  • Essential: 25 € / per käyttäjä / per kuukausi
  • Professional: 75 € / per käyttäjä / per kuukausi
  • Enterprise (suosituin): 150 € / per käyttäjä / per kuukausi
  • Unlimited: 300 € / per käyttäjä / per kuukausi

Kaikissa paketeissa laskutus tapahtuu vuosittain könttänä.

Pakettien hinnat on otettu suoraan Salesforce.com:in englanninkieliseltä sivulta. Tarkista hinnat vielä itse ennen palvelun käyttönottoa.

Salesforce kokemuksia – mitä mieltä yrittäjät itse ovat?

Salesforce on ehkä yksi Suomessa eniten kuulluista CRM nimistä mitä tulee pilvipohjaisiin ratkaisuihin. Toki Suomesta löytyy myös paljon yksityisten yritysten rakentamia CRM-järjestelmiä, kuten Lime tai WebCRM.

Kuitenkin pilvipohjainen CRM on usein huomattavasti kustannustehokkaampi ratkaisu ja sen integroiminen organisaation nykyprosesseihin on monesti helpompaa ja nopeampaa.

Meidän ja useiden muiden yrittäjien mielestä Salesforce on erinomainen ratkaisu kaikille niille, jotka haluavat parantaa asiakashallintaansa kaikissa kanavissa (myynti, asiakaspalvelu, markkinointi).

Haittapuolia Salesforcen CRM-järjestelmästä oli vaikea löytää. Salesforcen hinta tuntuu kuitenkin olevan melko kallis, jos kyseessä on pienempi yritys. Usein pienemmät yritykset eivät tarvitse niin paljon ominaisuuksia kuin Salesforce antaa käyttöön.

Suosittelemme kokeilemaan erilaisia CRM-järjestelmiä ainakin ilmaisen kokeilujakson verran, mikäli sen verran aikaa löytyy.

Pikaopas Pipedrive-järjestelmän Käyttämiseen

Vältä tekemästä samoja virheitä joita 99% pk-yrityksistä tekee ja ala parantamaan myyntiäsi heti tämän ilmaisen oppaan avulla.

Mitä lukijat ovat sanoneet tästä pikaoppaasta

Meillä oli pitkään 30% konversio kauppoihin kun soittelimme liideillemme, luulin että se oli kovaa tasoa. Nyt se on yli 50% ja koitamme laskea prospektien hankkimisen kustannuksia. Kiitos tästä oppaasta, se on ollut mittaamattoman arvokas.
Ville Kinnunen
Myyntipäällikkö
PK-yrityksemme suunta on muuttunut tämän oppaan myötä. En tiennyt tälläisten järjestelmien olevan olemassa ja näin mukautuvia.
Petri Männistö
Liiketoimintakonsultti

Lataa ILMAINEN Pikaopas Pipedriveen

Kerro vain mihin haluat, että lähetämme oppaan.


Kyllä kiitos, minulle saa lähettää sähköpostia. *


Markus Siltala
Markus Siltala

Markus Siltala on ehtinyt työskennellä lähes kymmenen vuotta crm-ohjelmistoja kehittävässä yhtiössä. Muutama vuosi sitten, hän ryhtyi konsultiksi, joka tarjoaa apua erilaisten crm-järjestelmien valitsemisessa ja integroinnissa. Markukselle kaikki crm-järjestelmiin liittyvät käsitteet ovat tuttuja, mutta hän kertoo, kuinka nopeasti myös ohjelmistot kehittyvät.

SaaS ohjelmistojen hyödyksi hän sanoo, joustavuuden, hinnan ja tehokkuuden.

Hän painottaa kuinka tärkeää oikean crm-järjestelmän valitseminen on. Crm on monelle yritykselle koko punainen lanka, jonka tarjoamaa dataa analysoidaan välillä liian kevyesti.