CRM-Järjestelmän hyödyt

CRM on lopulta hyvin yksinkertainen työkalu, mutta äärettömän tehokas. Nimitys CRM tulee englannin kielen sanoista Customer Relationship Management eli karkeasti käännettynä asiakkuudenhallintajärjetelmä.

Markus Siltala
Markus Siltala
Päivitetty: 9.2.2022

Miksi käyttää CRM? CRM-järjestelmä tukee strategisesti yrityksen toimintaa ja näin auttaa hallitsemaan, ylläpitämään ja luomaan asiakassuhteita. Tällä tiedolla on merkittävä arvo yrityksen liiketoiminnan vahvistamisessa ja prosessien tehokkuuden parantamisessa.

Crm-järjestelmät hyödyt ovat moninaiset: lyhyesti crm auttaa löytämään potentiaalisia liidejä, luomaan niistä asiakkaita ja lopulta pitämään heidät mukana yrityksen toiminnassa. Tehokkaan asiakasseurannan avulla voidaan parantaa merkittävästi yksittäisen asiakkuuden arvoa (lifetime-value).

Suosittelemamme CRM-järjestelmät yrityksellesi

Pipedrive

Arvio:
5/5

*Ilmainen 40-vrk kokeilujakso.

Pipedrive on myynnin CRM. Myyntityökalut, raportointi ja analytiikka nostavat myyntisi uusiin ennätyksiin.

Freshworks CRM

Arvio:
5/5

*Ilmainen 14-vrk kokeilujakso.

Kokonaisvaltainen ja fiksu ratkaisu liidien tehokkaampaan hallinointiin ja konvertointiin.

Keap

Arvio:
5/5

*Ilmainen 14-vrk kokeilujakso.

Ruohonjuuritason CRM, joka tarjoaa korkealaatuista teknologiaa ja työkaluja asiakashallintaan.

Monday.com

Arvio:
5/5

*Ilmainen  yksityishenkilöille.

Monday.com tarjoaa projektinhallintatyökalut ja CRM-järjestelmän samassa paketissa.

“Suositellut listaus” tarkoittaa, että siinä esiintyvät tahot saattavat tarjota palkkion crmjärjestelmä.com sivustolle sijoitusta vastaan.

Crm-järjestelmän hyödyt

Crm-järjestelmien hyötyjä on useita ja niitä kaikkia emme välttämättä pysty tähän edes listaamaan. Crm-järjestelmiä on olemassa yhtä paljon kuin yrityksiäkin, joskin toiset niistä ovat saavuttaneet vakiintuneen aseman geneerisinä, mutta erittäin mukautuvina crm-alustoina, joita voi käyttää toimiala riippumattomasti.

Kaikissa moderneissa CRM-järjestelmissä on perinteiset ominaisuudet: tiedon keskittäminen, tehtävien ajastus ja automatisointi, datan analysointi ja paljon muuta. Perusajatuksena on tarjota yrityksille arvokasta tietoa yhdessä paikassa, joka auttaa tekemään yrityksen kannalta merkittäviä päätöksiä tai etenemään asiakassuhteissa tilannetajuisesti.

Parhaiten CRM-järjestelmien suosiota kuitenkin kuvaa niiden kysyntä. Asiakkuudenhallintajärjestelmien suosio on maailmanlaajuisesti räjähtänyt, sillä vuoden 2010 jälkeen luku on lähes kolminkertainen.

Silti markkinoilla on vielä tilaa. Salesforcen tekemän tutkimuksen mukaan vasta 26% potentiaalisista yrityksistä käyttää CRM-työkaluja yrityksen toiminnassa.

Ylivoimaisesti eniten CRM-järjestelmää käytetään organisaatioiden myynnin tehostamisessa, mutta niiden käyttö on yleistymässä myös markkinoinnissa, asiakaspalvelussa, verkkokaupoissa ja monissa muissa liiketoiminnan osa-alueissa.

Teknologia on siinä mielessä kehittynyt, että suurin osa CRM-järjestelmistä on tänä päivänä pilvi pohjaisia eli niin sanottua ”cloud-based” tai SaaS mallisia. Tämä tehokkaasti laskee integraatioiden kustannuksia ja parantaa toimintojen joustavuutta.

Emme voi edes verrata vanhoja kankeita ratkaisuja uusiin moderneihin pilvipohjaisiin asiakkuudenhallintajärjestelmiin.

Rakenna parempia ja kannattavampia asiakkuussuhteita

Tämä on kaikkein tyypillisin CRM-järjestelmän tuoma hyöty. Käyttämällä asiakkuudenhallintajärjestelmää, tiedät tasan tarkkaan missä kohtaa myyntifunnelia asiakas menee. Saat ajankohtaisia ilmoituksia, muistutuksia ja vinkkejä myynnin eri vaiheisiin ja pystyt kontaktoimaan asiakkaan juuri oikealla hetkellä. Kun kaupat on kätelty muistuttaa CRM sinua perinteisellä follow-up mekaniikalla, jotta pystyt pitämään asiakkaan tyytyväisenä ja varmistat, että hän palaa vielä takaisin.

Eli CRM-järjestelmä parantaa asiakaskohtaamisia merkittävästi. Myös asiakas kokee tämän isona plussana.

Voit myydä ristiin eri tuotteita tai palveluita

CRM tarjoaa monipuolista dataa asiakkaista, joka auttaa sinua paremmin ymmärtämään potentiaalisen asiakkaan tarpeet. Kun pystyt tunnistamaan nämä tarpeet, pystyt tarjoamaan hänelle entistä räätälöidympää palvelua tai jopa uutta palvelua, mikäli tällainen tarve ilmenee.

Myös up-sellit eli jälleen- tai uusiomyynnit onnistuvat oikealla hetkellä, siten että asiakas ei koe tilannetta negatiiviseksi. Myös markkinointi toimenpiteet voidaan kohdistaa oikein ja kannattavasti.

Hallitse ja järjestä asiakasdataa

CRM-järjestelmä auttaa hahmottamaan organisaation toiminnot siten, että asiakkaisiin ja myyntiin liittyvää dataa on helpompi seurata ja ennustaa. Tarkalla dataseurannalla pystyään myös parantamaan asiakaskokemusta, sekä organisaation omia toimintoja siten, että toiminta on mahdollisimman kannattavaa.

Pystyt myös näkemään ne kontakti pisteet, joissa asiakas on tekemisissä yrityksesi kanssa. Näin pystyt panostamaan ja keskittämään resursseja näihin yksittäisiin, mutta merkityksellisiin tilanteisiin.

Monet CRM:t tarjoavat myös perushintaan kuuluvia lisäominaisuuksia, jotka voit ottaa käyttöön seurataksesi dataa entistä tarkemmin.

Myynnin tehostaminen

Myynnin kannattavuutta voi parantaa monella eri tavalla, mutta ennen kuin kannattavuutta lähtee parantamaan, on tärkeää tietää mitkä ovat ne kriittiset pisteet, joissa tällä hetkellä ei onnistuta parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Tällaisia CRM:ien tarjoamia ominaisuuksia voivat olla esimerkiksi follow-up sähköpostit, tyytyväisyyskyselyt tai muut kontaktipisteet, joissa asiakas tarvitsee esimerkiksi apua tai asiantuntijuutta.

Tilaa CRM, kerää ja analysoi dataa. Tee tarvittavat muutokset organisaation prosesseihin ja todennäköisesti ansaitset nyt enemmän liidejä, myyntejä ja sitä kautta liikevaihtoa.

Paranna asiakastyytyväisyyttä

Myynti on toki tärkeää, mutta asiakastyytyväisyyttä ei voida sivuuttaa. Yksi tyytyväinen asiakas voi olla parempi kuin 10 uuttaa asiakasta, kun hän suosittelee palveluitasi muille sekä käyttää itse palveluitasi ylitse muiden.

Monet CRM-järjestelmät pakkaat tehoa myös asiakastyytyväisyyden parantamiseen. Kun ymmärrät asiakkaita paremmin, pystyt tarjoamaan heille ennenäkemättömiä ja jopa lähes henkilökohtaisesti räätälöityjä palveluita, jotka parantavat asiakastyytyväisyyden pilviin.

Tutki CRM:n avulla kaikkein tärkeimpiä asiakkaitasi ja tunnista ne hetket, jotka tekevät hänestä avainasiakkaan.

Asiakastyytyväisyyteen vaikuttaa myös yhteydenottojen tiheys ja tapa.

Automatisoi ja ajasta tehtäviä

CRM-järjestelmä ei pelkästään tarjoa dataa, jota sinun pitää osata tulkita tai tehdä toimenpiteitä. Suurin osa nykyaikaisista CRM-järjestelmistä tarjoaa myös robotiikkaa ja muita automatisointi työkaluja.

Yksi tyypillisimmistä CRM:ien ominaisuuksista on tapaamisilmoitukset asiakkaalle tai muut tärkeät markkinointiviestintään liittyvät elementit asiakkaiden kanssa, kuten kalenterivaraukset.

Monesti myös asiakaspalvelun voi hoitaa suoraan CRM:n avustuksella siten, että asiakas saa tarvitsemansa vastauksen ja alkuperäinen ongelma kirjautuu lokiin, jossa yrityksen johto voi tehdä omat johtopäätöksensä.

Luo yrityksen menestyksen kannalta tärkeitä raportteja

Edelleen kuulee etenkin monen PK-yrityksen valittavan myynnin tehokkuudesta, mutta ei ole koskaan edes kokeillut CRM-järjestelmää. Monet yrittäjät usein kieltäytyvät ottamasta CRM:ää käyttöön, koska pitävät sitä kalliina.

Tosiasiassa nykyaikainen pilvipohjainen CRM on melkein ilmainen, sillä käyttäjäkohtaiset hinnat alkavat jopa suuremmissa yrityksissä vain kympeistä.

Tutustu CRM-järjestelmä vertailuun sivuillamme.

CRM-järjestelmän avulla pystyt tulostamaan ja keräämään sellaisia raportteja, joiden vaikutukset yrityksen menestykseen pitkällä tähtäimellä ovat merkittävät. CRM:stä saatavien raporttien avulla voi tehdä merkittäviä päätöksiä tai strategian muutoksia.

Myös ennusteet ja kauaskantoiset raportit on saatavilla, joiden avulla voi asettaa myynnilliset ja markkinoinnilliset tavoitteet.

Yhteenveto CRM-järjestelmän hyödyistä

CRM-järjestelmien kehitys on mahdollistanut monen pienen ja keskisuuren yrityksen kasvun kohti pörssiyhtiön tai suuryrityksen statusta. Niin arvokasta myynnistä ja asiakkaista saatava data on.

CRM-järjestelmä hyödyttää kaikkia, jotka haluavat seurata dataa ja optimoida prosesseja. Tyypillisimpiä CRM-käyttäjiä ovat koulut, artistit, freelancerit, PK-yritykset ja voittoa tavoittelemattomat järjestöt. Tässäkin oli vain muutamia esimerkkejä.

Olipa tarpeesi perinteinen CRM eli myyntisuppilon rakentaminen tai myynnin prosessien optimointi, me autamme sinua löytämään sopivan CRM-järjestelmän ja vieläpä ilmaiseksi.

Ilmainen CRM-järjestelmä on helppo tapa tutustua, miten asiakashallintajärjestelmä oikein toimii.

Pikaopas Pipedrive-järjestelmän Käyttämiseen

Vältä tekemästä samoja virheitä joita 99% pk-yrityksistä tekee ja ala parantamaan myyntiäsi heti tämän ilmaisen oppaan avulla.

Mitä lukijat ovat sanoneet tästä pikaoppaasta

Meillä oli pitkään 30% konversio kauppoihin kun soittelimme liideillemme, luulin että se oli kovaa tasoa. Nyt se on yli 50% ja koitamme laskea prospektien hankkimisen kustannuksia. Kiitos tästä oppaasta, se on ollut mittaamattoman arvokas.
Ville Kinnunen
Myyntipäällikkö
PK-yrityksemme suunta on muuttunut tämän oppaan myötä. En tiennyt tälläisten järjestelmien olevan olemassa ja näin mukautuvia.
Petri Männistö
Liiketoimintakonsultti

Lataa ILMAINEN Pikaopas Pipedriveen

Kerro vain mihin haluat, että lähetämme oppaan.


Kyllä kiitos, minulle saa lähettää sähköpostia. *


Markus Siltala
Markus Siltala

Markus Siltala on ehtinyt työskennellä lähes kymmenen vuotta crm-ohjelmistoja kehittävässä yhtiössä. Muutama vuosi sitten, hän ryhti konsultiksi, joka tarjoaa apua erilaisten crm-järjestelmien valitsemisessa ja integroinnissa. Markukselle kaikki crm-järjestelmiin liittyvät käsitteet ovat tuttuja, mutta hän kertoo, kuinka nopeasti myös ohjelmistot kehittyvät.

SaaS ohjelmistojen hyödyksi hän sanoo, joustavuuden, hinnan ja tehokkuuden.

Hän painottaa kuinka tärkeää oikean crm-järjestelmän valitseminen on. Crm on monelle yritykselle koko punainen lanka, jonka tarjoamaa dataa analysoidaan välillä liian kevyesti.