CRM vertailu

CRM pilvipalveluna vai oma koodattuna?

Jokainen yritys tarvitsee tänä päivänä asiakashallintajärjestelmää ja se on fakta. Ilman tehokasta asiakashallintaa asiakkaiden kokemus palvelusta jää huonoksi, etkä pysty palvelemaan heitä yhtä hyvin kuin palvelisit tehokkaalla järjestelmällä.

CRM-järjestelmän tarkoituksena on tarjota sinulle ja yrityksellesi ajankohtaista tietoa siitä, missä kunkin asiakkaan kohdalla mennään.

Näet samalla suoraan kuinka paljon myyntisuppilossa on liidejä ja missä kohtaa ostopolkua ne menevät.

Haastattelimme ohjelmistokehitystä ja verkkosivuja tekevää Digitoimisto MRG:tä ja kysyimme, kumpi on kannattavampi. Koodata itse vai käyttää valmiita ratkaisuja kuukausimaksulla?

Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa

Jo tässä kohtaa voin todeta, että ainakin pienten mikroyritysten voi olla järkevämpi käyttää verkosta löytyviä kuukausimaksullisia crm-ohjelmia, koska niiden koodaminen, rakentaminen ja kehittäminen kestää ja voi maksaa liikaa pienen yrityksen budjettiin nähden.

Mutta se mitä voimme todeta on, että jo pienten ja aloittelevien yritysten kannattaa hankkia ammattilaisten tekemät nettisivut yritykselle, sillä ne kasvattavat yrityksen arvoa ja myyntiä lähes välittömästi.

Palataksemme kuitenkin asiaan.

SaaS pohjaiset CRM-ratkaisut tarjoavat kaikille yrityksille erinomaisen mahdollisuuden hyödyntää nykyteknologiaa maltillisilla kustannuksilla.

Suuremmille ja keskisuurille yrityksille oman CRM-järjestelmän rakentaminen voi helposti viedä 500 – 1000 työtuntia, joka tarkoittaa 50 – 150 tuhannen euron investointia.

Etuna omassa CRM-järjestelmässä on kuitenkin se, että se on rakennettu yrityksen tarpeet huomioon ottaen ja juuri kyseiselle yritykselle, johon pystytään helposti tulevaisuudessa integroimaan ja lisäämään tarvittavia ominaisuuksia.

Koodaamme CRM-järjestelmät siten, että ne palvelevat ajanhermoilla vielä kymmenien vuosien päästä.

Yhteenveto oma vai ei

Yhteenvetona voimme todeta, että suurempien ja keskisuurten yritysten kannattaa vakavasti harkita oman CRM-järjestelmän tilaamista, jos se mahdollisesti kasvattaa ja tehostaa organisaation toimintaa.

Vastaavasti pienten ja mikroyritysten joilla ei ole suuria budjetteja, kannattaa hyödyntää verkosta löytyviä pilvipalveluita, joiden kuukausimaksut alkavat vain muutamasta kymmenestä eurosta per käyttäjä.

Kannattaakin lukea Crmjärjestelmä.com sivuston tekemä vertailu Suomessa toimivista asiakashallintajärjestelmistä.

Haastattelun antanut Digitoimisto MRG on Turussa toimivia digimarkkinointia ja ohjelmistokehitystä tekevä yritys, joka on itse rakentanut useita CRM-järjestelmiä mittatilaustyönä.